laupäev, 26. jaanuar 2013

Vabamüürlaste aarded Vigalas

Vigala mehe Jaak Kuke sulest ilmus 2012. aastal raamat "Vabamüürlaste aarded Vigalas". See ajalooliste tõsielu sugemetega ilukirjanduslik teos on silmahakkav seetõttu, et leitud on omapärane turundusnipp oma kodupaiga tutvustamiseks. Läbi ajalooliste paikade ja tõestisündinud seikadega on läbipõimunud Indiani Jonesi stiilis aardejaht. Põnevuse tekitamiseks on sisse toodud vabamüürlaste temaatika. Loo põhisündmused toimuvad Kivi-Vigalasja on tihedalt seotud selle ajalooga. Romaani kirjutamise ajendiks oli kohaliku ajaloo ja väärtuste tutvustamine laiemale ringile. Paigad nii Eestis kui ka Saksamaal eksisteerivad, kuid millised neist on reaalsed ja millised mitte, see jääb juba lugeja välja uurida. Raamatusse on põimitud mitu teemat. Üks teema räägib meie loo kangelaste esivanematest, kes elasid Kivi-Vigalas nendel aegadel, kui siin oli suur ja võimas kants. Teine aga räägib tänapäeva vanadest, kes ajahamba puremisele proovivad vastu seista ning leiavad kohalikus noormehes väljundi enese unistuste väljaelamiseks. Raamatust leiame nii  Vigala valla vapi kui ka kiriku plaani, pliiatsijoonistusi Vigala vaadetega. Pildid raamatusse on joonistanud Märjamaa Muusika- ja Kunstikooli vilistlane Diana Ossipova.
Kuuldavasti kavandab nii mõnigi selle raamatu lugeja juba suveks retke Kivi-Vigalasse, raamatus nimetatud sündmuspaika ise oma silmaga näha.
Ja lõpetuseks... Perekond Rennenkampfide rahula hauatähise raudplaadil on tõepoolest vabamüürlaste märgi kujutis...
Lugege raamatut ning häid avastusretki Kivi-Vigala ajaloolistes paikades. Kui hätta jääte, astuge sisse Kivi-Vigala raamatukokku, kus raamatus nimetatud raamatukogu juhataja Mai teile veel ühtteist põnevat Vigala ajaloost pajatada võib, niisamuti ka kiriku kellameest kohates

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar