pühapäev, 1. aprill 2012

Muudatused raamatukogus 1. aprillist

Alates 1. aprillist on mõningad muudatused raamatute laenutamisel. Eelisjärjekorras teenindatakse lugejaid, kes laenutavad raamatuid, mida keegi ei loe(soovijatele jagatakse tasuta piima). Raamatute tagastamisel tuleb esitada loetu põhjal essee. Iga loetud raamatu eest saab lugeja boonuspunkte, millega igaüks oma mõistliku äranägemise järgi talitada võib. Raamatukoguhoidja peab iga lugeja kohta arengumappi, kuhu teeb märkmeid lugeja arengu kohta (vastavalt vajadusele peab raamatukoguhoidjal lugeja lugemust ala-või üledoseerima).
Ajaviitekirjandust laenutatakse ainult iga kuu kolmanda reede ennelõunal. Väliskirjandust laenutatakse paariskuupäevadel kord nädalas teisipäeviti. Teatmekirjandust, mida ei ole viimase kolme aasta jooksul laenutatud, võib nüüd laenutada ka praktiliseks otstarbeks ja pikemaks ajaks(teatmekirjanduse laenutamisel tuleb esitada haridust tõendav dokument). Erisoovide puhul (näiteks sobivas värvitoonis ja suuruses raamatute komplekteerimine) üle kümne eksemplari puhul tellimuse täitmise tähtaeg kolm päeva. Pannialusena kasutatavad raamatud tuleb tagastada algses seisus koos panniga.
Kaduneljapäeval raamatuid ei laenutata.
Samuti teostatakse raamatukogus kingsepa- ja õmblustöid, võimalus teha dokumendifotosid. Pesupesemine, juukselõikus. Olemas supiköök. Võimalus osta käsimüügiravimeid ja postmarke. Katsetusjärgus on ka autode rehvivahetusprojekt. Esimesed raamatukoguhoidjad lõpetavad peatselt hambaarsti algtaseme koolituse . Kuna tegu on projektipõhise ettevõtmisega ja kõik seadmed ja materjalid on soetatud projektirahadega, on teenused kasutajatele tasuta. Head tarbimist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar